Enkel vegetarisk bolognese med soltorkade tomater
Bjud på en smakrik vegovariant av klassiska spaghetti bolognese! Med vegofärs, soltorkade tomater och osötad ketchup blir den här rätten både lättlagad och full av goda smaker.

Portioner 4
INGREDIENSER
- 1 gul lök
- 1 morot
- olja till stekning
- 500 g vegofärs
- 100 g soltorkade tomater, strimlade
- 2 klyftor vitlök, pressade
- 2 dl rött vin
- 1 msk grönsaksfond (koncentrerad)
- 4 dl Felix tomatketchup osötad
- 2 kvistar färsk timjan
- salt
- peppar
Servering
- 4 port pasta
- 2 dl pamesanost, riven
- basilika
RECEPT
- Skala och hacka den gula löken. Skala och riv moroten.
- Fräs lök och morot mjukt i en stor gryta tillsammans med olja. Tillsätt vegofärsen, soltorkade tomater och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
- Slå över rött vin och låt koka in. Tillsätt ketchup, fond och repad timjan och låt puttra medan du kokar pastan, ca 10-15 minuter.
- Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen tjocknar för mycket. Smaka av med salt och peppar.
- Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen.
- Servera med lite riven parmesan och färsk basilika om du önskar.