Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Enkel vegetarisk bolognese med soltorkade tomater
Bjud på en smakrik vegovariant av klassiska spaghetti bolognese! Med vegofärs, soltorkade tomater och osötad ketchup blir den här rätten både lättlagad och full av goda smaker.
Portioner
4
INGREDIENSER
1
gul lök
1
morot
olja till stekning
500
g
vegofärs
100
g
soltorkade tomater, strimlade
2
klyftor
vitlök, pressade
2
dl
rött vin
1
msk
grönsaksfond (koncentrerad)
4
dl
Felix tomatketchup osötad
2
kvistar
färsk timjan
salt
peppar
Servering
4
port
pasta
2
dl
pamesanost, riven
basilika
RECEPT
Skala och hacka den gula löken. Skala och riv moroten.
Fräs lök och morot mjukt i en stor gryta tillsammans med olja. Tillsätt vegofärsen, soltorkade tomater och vitlök och fräs ytterligare några minuter.
Slå över rött vin och låt koka in. Tillsätt ketchup, fond och repad timjan och låt puttra medan du kokar pastan, ca 10-15 minuter.
Tillsätt eventuellt lite vatten om såsen tjocknar för mycket. Smaka av med salt och peppar.
Koka under tiden pastan enligt anvisningar på förpackningen.
Servera med lite riven parmesan och färsk basilika om du önskar.
Dela