Köttbullar i gräddsås
Små goda köttbullar i en klassisk gräddsås är en rätt som går hem hos både stora och små. Servera med pressad potatis, saltgurka och lingonsylt. Perfekt för en snabb och god middag mitt i veckan.

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
Pressad potatis
- 600 g mjölig potatis
- 1 msk smör
- salt
Köttbullar i gräddsås
- 420 g Felix små delikatessköttbullar
- smör, till stekning
- 1 gul lök
- 3 dl grädde
- 1,5 msk kalvfond
- 2 tsk kinesisk soja
- peppar
Servering
RECEPT
- Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen tillsammans med en klick smör ner i en skål. Krydda med salt.
- Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll ner Felix köttbullar. Skala och hacka lök och tillsätt i stekpannan. Fräs tills löken mjuknat och blivit glansig.
- Slå över grädde, kalvfond och kinesisk soja över köttbullarna och löken. Rör om och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Toppa med lite hackad persilja
- Servera med den pressade potatisen, skivad saltgurka och rårörda lingon.