Go Back
+ servings

Köttbullar i gräddsås

Små goda köttbullar i en klassisk gräddsås är en rätt som går hem hos både stora och små. Servera med pressad potatis, saltgurka och lingonsylt. Perfekt för en snabb och god middag mitt i veckan.
Stekpanna med köttbullar i gräddsås med hackad persilja.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Pressad potatis

  • 600 g mjölig potatis
  • 1 msk smör
  • salt

Köttbullar i gräddsås

RECEPT

  • Skala och koka potatisen mjuk. Pressa potatisen tillsammans med en klick smör ner i en skål. Krydda med salt.
  • Hetta upp en stekpanna med lite smör och häll ner Felix köttbullar. Skala och hacka lök och tillsätt i stekpannan. Fräs tills löken mjuknat och blivit glansig.
  • Slå över grädde, kalvfond och kinesisk soja över köttbullarna och löken. Rör om och låt puttra ihop i några minuter. Smaka av med peppar och eventuellt lite salt. Toppa med lite hackad persilja
  • Servera med den pressade potatisen, skivad saltgurka och rårörda lingon.

Dela