Pressgurka

Pressgurka, picklad gurka, ättiksgurka eller inlagd gurka. Oavsett vad du kallar den är det enkelt att göra själv och passar perfekt till allt från köttbullar till sommarens grillrätter.
Burk med pressgurka.
Tillagningstid 10 minutes

INGREDIENSER

  • 1 gurka
  • 5-6 krm salt
  • 4 msk ättiksprit 12 %
  • 2 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • 1 krm vitpeppar
  • 3-4 msk färsk persilja, hackad (även persiljekrydda fungerar)

RECEPT

  • Blanda ihop ättikslagen i en bunke. Tillsätt den tunt skivade gurkan, häll upp i burk med lock och låt stå någon timme före servering.
  • Förvara i en tätslutande och väl rengjord burk i kylskåp.
  • Tips! Vill du spara tid? Prova någon av Felix färdigt inlagda gurkor, gjorda på gurkor från svenska gårdar.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search