Pressgurka
Pressgurka, picklad gurka, ättiksgurka eller inlagd gurka. Oavsett vad du kallar den är det enkelt att göra själv och passar perfekt till allt från köttbullar till sommarens grillrätter.

Tillagningstid 10 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 gurka
- 5-6 krm salt
- 4 msk ättiksprit 12 %
- 2 dl vatten
- 4 msk strösocker
- 1 krm vitpeppar
- 3-4 msk färsk persilja, hackad (även persiljekrydda fungerar)
RECEPT
- Blanda ihop ättikslagen i en bunke. Tillsätt den tunt skivade gurkan, häll upp i burk med lock och låt stå någon timme före servering.
- Förvara i en tätslutande och väl rengjord burk i kylskåp.
- Tips! Vill du spara tid? Prova någon av Felix färdigt inlagda gurkor, gjorda på gurkor från svenska gårdar.