Go Back
Print
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Pressgurka
Pressgurka, picklad gurka, ättiksgurka eller inlagd gurka. Oavsett vad du kallar den är det enkelt att göra själv och passar perfekt till allt från köttbullar till sommarens grillrätter.
Tillagningstid
10
minutes
mins
INGREDIENSER
1
gurka
5-6
krm
salt
4
msk
ättiksprit 12 %
2
dl
vatten
4
msk
strösocker
1
krm
vitpeppar
3-4
msk
färsk persilja, hackad (även persiljekrydda fungerar)
RECEPT
Blanda ihop ättikslagen i en bunke. Tillsätt den tunt skivade gurkan, häll upp i burk med lock och låt stå någon timme före servering.
Förvara i en tätslutande och väl rengjord burk i kylskåp.
Tips!
Vill du spara tid? Prova någon av Felix färdigt inlagda gurkor, gjorda på gurkor från svenska gårdar.
Dela