Pommes Criss Cut

Felix Pommes Criss Cut är en god småräfflad pommes med en matig och krispig känsla. Tillagad av svensk potatis och friterad i fin rapsolja. Servera gärna ihop med kokta svarta bönor med tärnad tomat och hackad rödlök. Smaksätt med vitlök, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

Tillagning

I ugnPommes crisscut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225° C. Bred ut Pommes crisscut i en långpanna. Värm mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills de fått en fin och gyllenbrun färg. Rör om då och då. Salta lätt och servera. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden pommes crisscut påverkar också tillagningstiden. I stekpannaVärm pommes crisscut i lite matfett på svag/medelstark värme i 5-10 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (200 g)
Energi, kJ 700 1400
Energi, kcal 170 340
Protein, g 1,9 3,8
Kolhydrater, g 25 49
Varav sockerarter, g 1,1 2,3
Fett, g 5,8 12

Innehåll

Potatis, rapsolja och druvsocker.

Tips!

Servera med t.ex. kycklingspett.