Pommes Criss Cut®

Felix Pommes Criss Cut®  är en god småräfflad pommes med en matig och krispig känsla. Tillagad av svensk potatis och friterad i fin rapsolja. Servera gärna ihop med kokta svarta bönor med tärnad tomat och hackad rödlök. Smaksätt med vitlök, balsamvinäger, olivolja, salt och peppar.

Tillagning

I ugn
Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Värm ugnen till 225°C. Bred ut Pommes Criss Cut i en långpanna. Värm mitt i ugnen 25-30 minuter eller tills de fått en fin och gyllenbrun färg. Rör om då och då. Salta lätt och servera. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämplig tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden Pommes Criss Cut påverkar också tillagningstiden.
I stekpanna
Värm Pommes Criss Cut i lite matfett på svag/medelstark värme i 5-10 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (200 g)
Energi, kJ 700 1400
Energi, kcal 170 340
Protein, g 1,9 3,8
Kolhydrater, g 25 49
Varav sockerarter, g 1,1 2,3
Fett, g 5,8 12

Innehåll

Potatis*, rapsolja och druvsocker.
*Svenskt ursprung

Tips!

Servera med t.ex. kycklingspett.