Klassiska Rösti

Felix Klassiska Rösti är gjord på 100 % svensk potatis. Knapriga potatisrösti som passar både till fest och vardag. Röstin är gjord på riven svensk potatis blandat med lök.

Tillagning

I ugn Klassiska rösti blir bäst om du tillagar dem från djupfryst. Värm ugnen till 225° C. Bred ut klassiska rösti i en långpanna. Värm mitt i ugnen 10-15 minuter eller tills de är genomheta. Tänk på att värmen kan variera mellan olika ugnar och att lämpligaste tid och temperatur därför kan skifta något. Mängden rösti påverkar också tiden. I stekpanna Stek klassiska rösti i lite matfett på svag värme, 5-10 minuter. Rör om då och då.

Näringsvärde

100 g portion (175 g)
Energi, kJ 800 1450
Energi, kcal 200 340
Protein, g 1,9 3,3
Kolhydrater, g 29 51
Varav sockerarter, g 0,7 1,2
Fett, g 8,0 14
Varav mättat, g 0,6 1,1
Motsvarar som salt, g 0,8 1,4

Innehåll

Potatis, rapsolja, modifierad potatisstärkelse, torkad lök, salt, druvsocker, svartpepparextakt.

Tips!

Prova att göra en asiatisk räkblandning med yoghurt, räkor, koriander, chili och lime. Lägg lite på varje rösti och garnera med syltad ingefära.