Roliga midsommarlekar

Vad vore ett midsommarfirande utan lekar? En femkamp vågar vi nästan kalla en tradition på midsommar. Vad mer förknippas starkt med svensk midsommartradition? Jo, mat! Kanske har du gjort lite för mycket köttbullar till midsommarlunchen? Öppnat massa olika såser som behöver ätas upp? Eller kanske tagit slut på innehållet i lite olika glasburkar? Vi har tagit fram några olika roliga lekar som dessutom skulle kunna anses ganska svinnsmarta. Hur perfekt låter inte det?

Femkamp på midsommar

Letar du efter inspiration till midsommarfirandets årliga femkamp? Vill du slippa planera så himla mycket och i stället bara njuta av dagen? Så här kan du använda Felix produkter i några enkla men roliga lekar som passar lika bra för vuxna som barn!

Middagsbjudning uppifrån med åtta vänner som skålar med glasen ovanför bord med mat och grönsaker.

Annorlunda midsommarlekar

Här har vi samlat en lista med 5 annorlunda och roliga lekar för den årliga femkampen. Perfekt för dig som är trött på att planera, fixa och förbereda och istället bara vill ha kul:

 1. Chubby Bunny med köttbullar
  Ni minns säkert ”Chubby bunny”. När man stoppade in en marshmallow efter en i munnen och skulle säga ”Chubby bunny” mellan varje tills man inte kunde få in fler, flest marshmallows i munnen vann. Vi vill ta tillbaka denna nostalgiska lek men i stället tipsa om att använda dig av våra färdiga köttbullar som kanske blivit över från midsommarlunchen.

 2. Kasta saker i glasburkar
  En gammal klassiker för att testa din pricksäkerhet. Du ställer helt enkelt ut glasburkar på olika långa avstånd, kastar och försöker pricka burkarna med saker du kan hitta omkring dig, det kan vara något så enkelt som kottar. Prickar man den längst bort får man högst poäng, närmast ger lägst poäng.

 3. Smaktest av såser
  Har ni ett gäng öppnade såser och dressingar som blev över efter maten? Ha ett smaktest! Vem kan pricka in flest rätt i ett blindtest?
 4. Köttbulle på sked
  En annan klassisk lek är att ta sig fram och tillbaka mellan två punkter med en sked i munnen med ett ägg på. Kanske har ni färskpotatis eller köttbullar som blivit över från midsommarlunchen? Byt helt enkelt ut ägget mot en köttbulle eller potatis på skeden och kör!
 5. Ketchup vs chilisås
  Kanske har ni både en ketchupflaska och en chilisås till hands? Då kan ni köra denna lek som går ut på att hålla (eller fejka) masken:
  Två personer ur två olika lag behövs, där den ena ur lag 1 ger en sked med ketchup och en sked med chilisås till två olika personer ur lag 2 som ska stoppa skedarna i munnen. Den andra personen ur lag 1 ska då gissa vem som fick ketchupen och vem som fick chilisåsen. Antingen försöker personerna i lag 2 hålla masken (kanske framför allt den som fick chilisåsen) eller så fejkar de och försöker få personen som gissar att gissa fel.
Bowls med sallad på ett somrigt träbord, en flaska asiatisk dressing bredvid.

Sugen på grilltips till midsommar?

Enligt tradition åker ofta grillen fram under midsommarfirandet. Därför har vi tagit fram våra bästa tips för en lyckad grillbuffé. 

Information om vår behandling av personuppgifter om konsumenter

Medlemsinformation

Medlemsvillkor & Klubbregler för Klubb Felix

Genom att bli medlem i Klubb Felix godkänner du dessa villkor.

1. Allmänt

Arrangör och ägare av klubben:
Orkla Foods Sverige AB
Box 4249
203 13 Malmö

2. Medlemskap:

För att kunna bli medlem i Klubb Felix måste du vara folkbokförd i Sverige samt vara minst 16 år fyllda.

Medlemskapet är personligt och får ej överlåtas. Det är ej tillåtet att inneha flera konton i Klubb Felix. Arrangören har rätt att dra in eller avsluta dina medlemskap vid misstanke om att du har flera konton. Medlemskapet är begränsat till privatpersoner och är ej öppet för företag. För att bli medlem måste du ha en aktuell och giltig e-postadress.

Medlemskapet i Klubb Felix är kostnadsfritt och du behöver inte köpa något för att bli medlem. Du kan avsluta ditt medlemskap när du vill, detta gör du genom att skicka en förfrågan om att avsluta ditt konto till klubbfelix@felix.se. Om du avslutar ditt medlemskap förlorar du de poäng som du har samlat in, samt de eventuella kuponger som finns under ”Mina kuponger” som inloggad på Klubb Felix.

Det datum då du loggar in första gången och får dina 10 välkomstpoäng, kommer att utgöra ”Startdatumet” för ditt Medlemsår. Medlemsåret är de tolv (12) månader som följer efter Startdatumet varje år. Under medlemsårets 12 månader samlar du poäng och blir belönad på de poängnivåer som triggar kuponger. Efter 12 månader nollställs ditt poängsaldo och du får påbörja en ny resa mot gratisrätter och rabattkuponger i Klubb Felix. Tidpunkten då du loggar in igen och får dina nya 10 välkomstpoäng utgör ditt nya ”Startdatum” och ett nytt medlemsår sätter igång.

3. Om Klubb Felix

Klubb Felix är en klubb för allt det goda. Ju mer du gillar Felix, desto mer Felix får du – när du samlar poäng.

Du kan endast tjäna poäng genom att som inloggad registrera en kod eller utföra andra poänggenererande aktiviteter i enlighet med den information som Klubb Felix då och då går ut med. Koden du registrerar hittar du på insidan av våra frysta enportionsrätter, vilket innebär att du behöver köpa våra produkter och registrera koderna för att få poäng. Poängen som du tjänar in är personliga och kan inte överföras till en annan person eller medlem. Du kan när som helst se ditt poängsaldo genom att logga in och besöka ”Mina poäng”.

När du blir medlem bjuder vi på dina första 10 poäng. Därefter behöver du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att nå upp till 100 poäng och trigga en gratisrätt; du får alltså den 10:e rätten gratis.

Eftersom det ingår en kod i din gratisrätt så bjuder vi på 10 poäng igen – därefter får du registrera ytterligare 9 koder (90 poäng) för att trigga ytterligare en gratisrätt. Osv, osv.

Utöver att du får gratisrätter efter varje uppnådd 100 poäng (dvs 10 registrerade koder) får du dessutom bonusrabatter längs vägen i form av digitala kuponger. Vilka bonusrabatter och poängnivåer detta gäller kan du ta del av på felix.se/klubbfelix/poängsystem.

4. Registrera kod

När du registrerar en kod får du poäng i Klubb Felix. Den unika koden finns tryckt på insidan av produktförpackningen på Felix frysta enportionsrätter. Du måste alltså köpa Felix enportionsrätter för att komma åt koden och få poäng. Koden består av 9 tecken och kan innehålla både siffror och bokstäver. Du registrerar koden som inloggad på Klubb Felix. Varje kod kan endast registreras en gång. För varje lyckad registrering får du 10 poäng.

5. Kuponger

Kupongerna i Klubb Felix är digitala och triggas automatiskt på sidan ”Mina kuponger”, i samband med att du uppnår en poängnivå som ger kupong. Kupongerna består av en unik sifferkod samt en QR-kod, det är en av dessa koder som du registrerar i kassan när du löser in kupongen.

När du vill nyttja kupongen i kassan hos din matbutik är det från din kupongsida på Klubb Felix, som du scannar QR-koden eller visar upp aktiverad kupong, för att lösa in. Möjligheten till att beställa en Print-kupong eller en SMS-kupong finns inte.

Kupongen kan aktiveras upp till 3 månader efter att den har blivit tillgänglig under ”Mina kuponger” på Klubb Felix. Utöver att du får en notis som inloggad på Klubb Felix, om att kupongen finns tillgänglig i samband med att du uppnår en viss belöningsnivå – så får du dessutom ett mail som uppmärksammar att du har en tillgänglig kupong som väntar (förutsatt att du har tackat ja till kommunikation via e-post). Från det att du aktiverar din kupong är giltighetstiden 1 månad för att lösa in kupongen, därefter blir den obrukbar.

6. Ansvar och rättigheter

Du som medlem i Klubb Felix är ansvarig för all aktivitet som sker via ditt medlemskonto. Detta innebär att du också är ansvarig för att i så hög grad som möjligt se till att endast du har tillgång till dina inloggningsuppgifter, som e-postadress och lösenord, och att du förvarar dessa säkert. Vi råder dig att använda ett unikt lösenord som du inte har använt till något annat konto. Om någon obehörig kommer åt ditt lösenord eller om ditt medlemskonto utsätts för intrång rekommenderar vi att du byter lösenord snabbt eller kontaktar vår support för ytterligare hjälp.

Arrangören ansvarar inte för:

 • Direkta, indirekta eller oavsiktliga förluster till följd avregistrering eller användning av webbplatsen.
 • Virus eller annan skada på användarens dator till följd av registrering eller användning av webbplatsen – däribland överföring av material, ljud, data, text, bilder och video från webbplatsen.
 • All felaktig eller oriktig inmatning av kod.
 • Obehörig åtkomst av eller stöld, förstörelse eller förändring av koder under kampanjens gång.


Ändringar kring medlemsvillkor:
Arrangören förbehåller sig rätten att när som helst ändra i medlemsvillkoren för Klubb Felix. Vid större ändringar som kan påverka medlemskapet väsentligt, informeras medlemmarna via e-post. När det däremot gäller mindre förändringar i klubben och dess villkor och bestämmelser, som inte påverkar medlemskapet i någon större grad, har Klubb Felix rätt att utföra dessa utan att skicka ut specifik information om uppdateringen. De uppdaterade villkoren gäller så fort de publiceras på Klubb Felix hemsida under ”Medlemsvillkor”. Vänligen håll dig uppdaterad om gällande medlemsvillkor på Klubb Felix hemsida, här finns alltid de senaste och gällande villkoren. Om du inte accepterar de nya villkoren har du alltid rätt att avsluta ditt medlemskap.