Vegetarisk tonkatsu med kålsallad

En snabb och god vegetarisk tonkatsu som serveras med krämig kålsallad, tonkatsusås och sesammajo. Enkel att göra och full av smak.
Tallrik med vegetarisk tonkatsu med ris, krämig kålsallad och sesammajonnäs.
Portioner 4 port
Tillagningstid 25 minutes

INGREDIENSER

Krämig kålsallad

  • 0,5 spetskål
  • 1 dl majonnäs
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk risvinäger

Tonkatsusås

  • 1 dl Felix ketchup
  • 0,5 dl worcestersås
  • 2 msk japansk soja
  • 1 msk honung

Sesammajo

  • 1 dl majonnäs
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk dijonsenap

Till servering

  • 4 port japanskt ris
  • 1 kruka färsk koriander
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • 4 msk rostad lök

RECEPT

  • Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
  • Blanda ihop alla ingredienser till tonkatsusåsen.
  • Blanda ihop ingredienserna till sesammajon.
  • Strimla kålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda sedan ihop kålen med majonnäs, vitlök, soja och lite vinäger. Låt stå fram till servering.
  • Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
  • Servera med riset, såserna och den krämiga kålsalladen. Toppa med lite svarta sesamfrön, rostad lök och koriander.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
Search