Vegetarisk tonkatsu med kålsallad
En snabb och god vegetarisk tonkatsu som serveras med krämig kålsallad, tonkatsusås och sesammajo. Enkel att göra och full av smak.

Portioner 4 port
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Frasig Schnitzel
- olja, till stekning
Krämig kålsallad
- 0,5 spetskål
- 1 dl majonnäs
- 1 klyfta vitlök
- 1 msk japansk soja
- 1 tsk risvinäger
Tonkatsusås
- 1 dl Felix ketchup
- 0,5 dl worcestersås
- 2 msk japansk soja
- 1 msk honung
Sesammajo
- 1 dl majonnäs
- 1 tsk sesamolja
- 1 tsk dijonsenap
Till servering
- 4 port japanskt ris
- 1 kruka färsk koriander
- 2 msk svarta sesamfrön
- 4 msk rostad lök
RECEPT
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen.
- Blanda ihop alla ingredienser till tonkatsusåsen.
- Blanda ihop ingredienserna till sesammajon.
- Strimla kålen tunt, gärna på en mandolin. Blanda sedan ihop kålen med majonnäs, vitlök, soja och lite vinäger. Låt stå fram till servering.
- Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
- Servera med riset, såserna och den krämiga kålsalladen. Toppa med lite svarta sesamfrön, rostad lök och koriander.