Smashed potatissallad
Upptäck en ny variant av potatissallad! Den här krämiga smashed potatissalladen görs med krossade potatiskroketter och blandas med fräscha, krispiga grönsaker. En ljuvlig kombo som lyfter vilken grillmiddag som helst.

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Potatiskroketter
- 25 g smör, smält
- 1 klyfta vitlök
- flingsalt
- 3 stjälkar stjälkselleri
- 1 knippe rädisa
- 1 gurka
- 2 schalottenlökar
Dressing
- 2 dl grekisk yoghurt
- 0,5 dl majonnäs
- 0,5 kruka dill, finhackad
- 0,5 kruka persilja, finhackad
- citron, skal och saft
- salt
- peppar
RECEPT
- Sätt ugnen på 200 grader. Häll upp potatiskroketterna på en plåt med bakplåtspapper och låt tina. Krossa sedan kroketterna på en plåt med bakplåtspapper.
- Smält smöret i en kastrull och pressa ner en klyfta vitlök, låt fräsa någon minut. Pensla kroketterna med smöret och rosta i ugnen i ca 15-20 minuter eller tills de fått fin färg och blivit riktigt krispiga.
- Skölj och skär selleri, gurka och rädisor i fina små bitar. Skiva schalottenlöken.
- Blanda samman dressingen. Smaka av med citronjuice, zest, salt och peppar.
- Blanda ihop potatisen och grönsakerna tillsammans med dressingen. Servera på en gång.