Senapsstuvad pytt med klassiska tillbehör
Den klassiska pyttipannan får en smakrik twist med senapsstuvning, picklad lök och färska örter. Servera med stekt ägg och Felix rödbetor för en riktigt god lunch eller middag.

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
Picklad rödlök
- 1 rödlök
- 2 dl vatten
- 1 dl strösocker
- 0,5 dl ättiksprit 12 %
Stuvad pytt
- 1 kg Felix Krögarpytt
- smör, till stekning
- 2 dl grädde
- 1 msk dijonsenap
- 1 msk kalvfond
- salt
- peppar
Servering
- 4 ägg
- olja, till stekning
- 0,5 kruka persilja
- 2 salladslökar
- Felix skivade rödbetor
RECEPT
- Börja med den picklade löken. Skiva löken tunt. Koka upp vatten, socker och ättika i en kastrull. Dra av från värmen och lägg ner löken. Låt svalna och ställ i kylen fram tills servering.
- Stek pytten i smör tills den börjar få färg. Vispa samman grädde, dijonsenap och kalvfond i en skål. Häll såsen över pytten och låt puttra ihop. Smaka av med salt och peppar.
- Stek äggen i lite olja till önskad stekyta.
- Skiva salladslök och hacka persilja.
- Servera pytten tillsammans med de stekta äggen, picklad lök och skivade rödbetor. Toppa med salladslök och lite persilja.