Röd curry med köttbullar och pak choi
En snabb och smakrik vardagsrätt som garanterat blir en favorit. Den heta och krämiga röda curryn får extra sting av ingefära och lime och serveras med färdiglagade köttbullar och pak choi.

Portioner 4 port
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Klassiska Köttbullar (700 g)
- 1 pak choi
- olja, till stekning
- 800 ml kokosmjölk
- 4 msk röd currypasta
- 2 msk ingefära, riven
- 1 citrongräs
- 6 limeblad
- 1 msk fisksås
- 1 msk strösocker
- 1 limefrukt, saften
- 2 salladslökar
- 1 kruka thaibasilika
- salt
- 4 port ris, till servering
RECEPT
- Koka riset enligt anvisningar på förpackningen. Skölj och hacka pak choi till grova bitar.
- Stek köttbullarna tills de fått en fin yta i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg över på en tallrik.
- Häll ner currypasta och riven ingefära i stekpannan och fräs en liten stund i olja. Slå över kokosmjölken och låt koka upp.
- Banka och halvera citrongräs. Lägg i limeblad och citrongräs i pannan och smaka av med fisksås och strösocker. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.
- Tillsätt köttbullarna och pak choy och låt koka tillsammans 2-3 minuter. Smaka av med salt och limesaft.
- Skiva salladslöken.
- Dra av pannan från värmen, ta upp citrongräset. Toppa grytan med salladslök och thaibasilika.
- Servera med riset.