Risgröt brûlée med julsmak

Julens enklaste och godaste dessert! Len risgröt smaksatt med apelsin och julkryddor får ett knäckigt lager av bränt socker på toppen. En festlig variant på klassikern Ris à la Malta – busenkel att göra men lyxig nog för julbordet.
Skålar med risgröt brûlée med knäckigt lager av bränt socker.
Portioner 4 port
Tillagningstid 15 minutes

INGREDIENSER

  • 500 g Felix risgröt
  • 50 g vit choklad
  • 1 apelsin, zesten
  • 0,5 tsk malen kanel
  • 0,5 tsk malen kardemumma
  • 1 dl grädde
  • 1 dl strösocker

RECEPT

  • Häll upp gröten i en bunke. Riv ner den vita chokladen och apelsinzesten i bunken. Krydda med kanel och kardemumma och blanda ihop ordentligt.
  • Vispa grädden och vänd ner i gröten. Häll upp i små portionsskålar.
  • Strö ett rejält lager socker jämnt över ytan. Använd en brûléebrännare för att karamellisera sockret till gyllene färg. Servera på en gång.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Hamburgertallrik med olika tillbehör samt Felix egna vitlökssås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Stekpanna med köttbullar samt produktbild på Felix köttbullar med nötkött och grönsaker
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search