Potatiskorgar med goda toppings
Ge potatisbullarna nytt liv genom att förvandla dem till krispiga potatiskorgar! Fyll dem med som sparris och vispad parmesankräm eller bacon, salladslök och färskost. Enkelt, kreativt och väldigt gott!

Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
Sparristopping
- 2 dl parmesanost, riven
- 2 dl crème fraîche
- 10 gröna sparrisar
- 1 knippe dill
Bacontopping
- 1 förp bacon (à 140 g)
- 300 g färskost
- 4 stjälkar salladslök
RECEPT
- Sätt ugnen på 220 grader.
- Tina potatisbullarna helt, antingen i rumstemperatur eller mikrovågsugn.
- Placera ut muffinsformar eller bakplåtspappersrutor i en muffinsplåt. Lägg i potatisbullar och tryck ut dem så att det blir små skålar.
- Grädda i ca 18 minuter, tills de är frasiga i kanten. Ta ut dem ur muffinsformen och låt svalna på ett galler.
Sparristopping
- Blanda ihop riven parmesanost och creme fraiche till en kräm. Dela sparrisen i mindre bitar och stek hastigt.
Bacontopping
- Hacka bacon och stek tills det blir knaprigt. Strimla salladslöken och blanda med färskosten
Servering
- Toppa dina avsvalnade potatiskorgar med valfri fyllning och servera direkt!
Tips
- Andra goda förslag på toppings är smetana, rom och dill, lax och pepparrotskräm eller chevré, fikon och honung. Recept på en ljuvlig kantarellstuvning hittar du här.