Krispiga vegonuggets med asiatisk kålsallad och sweet chili dip
Snabbt, krispigt och fullt av smak! Servera gyllene vegonuggets med pommes, fräsch asiatisk kålsallad och en krämig sweet chili-majonnäs som dipp. Perfekt för både stora och små!

Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 förp Felix Krispiga Nuggets
- 1 förp Felix ekologiska Gårdspommes
Krispig kålsallad
- ½ spetskål
- 2 tsk sesamolja
- ½ limefrukt, saften
- salt
- sesamfrön
- 1 kruka färsk koriander
Sweet chili-dipp
- 2 dl majonnäs
- 1 dl sweet chilisås
RECEPT
- Ekologiska gårdspommes blir bäst om du lagar från djupfryst. Sätt ugnen på 220 grader över och undervärme. Häll upp på en plåt och tillaga i ugnen i ca 25 minuter. Salta.
- Strimla kålen fint, gärna på mandolin. Blanda samman kålen med sesamolja och saften från limen. Smaka av med salt. Toppa salladen med sesamfrön och koriander.
- Blanda majonnäs och sweet chilisås.
- Nuggets tillagas från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 13 minuter.
- Servera allt tillsammans och njut!