Julig sallad med apelsin och vegobullar
En färgsprakande julsallad som förenar grönkål, rödkål och saftig apelsin med krämig getost, rostade hasselnötter och granatäpple. Tillsammans med Felix vegetariska Delikatessbullar blir salladen både mättande och komplett – perfekt till julbordet eller som en fräsch rätt i mellandagarna.

Portioner 6 port
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 dl hasselnötter
- 200 g grönkål
- 0,25 rödkål
- 3 apelsiner
- 0,5 dl olivolja
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 krm salt
- 0,5 förp Felix vegetariska Delikatessbullar
- 100 g getost
- 1-2 dl granatäpplekärnor (eller lingon)
RECEPT
- Hacka hasselnötterna grovt och rosta i en torr panna.
- Strimla rödkålen fint och dra av grönkålsbladet från stjälken.
- Filea 2,5 apelsin och pressa saften ur den sista halvan.
- Gör en dressing av olja, vinäger, apelsinsaft och salt. Häll dressingen över kålen och massera in så att den mjukar något.
- Stek morotsbullarna tillsammans med lite olja i en stekpanna.
- Blanda kålen med apelsinfiléerna i en serveringsskål. Lägg över Delikatessbullarna och smula över getosten.
- Toppa med de rostade hasselnötterna och lite granatäpplekärnor eller lingon.