Hasselbacksrödbetor

Hasselbacksrödbetor är det perfekta tillbehöret när du vill imponera med något enkelt men elegant. Ugnsrostade med smör och hackade valnötter får de en vacker yta och en djup, söt smak. Ett färgstarkt och smakrikt alternativ till den klassiska varianten med potatis.
Hasselbacksrödbetor
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Häll av rödbetorna ordentligt och skär i ca 3 mm tunna skivor, men så de fortfarande håller ihop i botten. Du kan lägga betorna i en sked medan du skivar för att inte råka skära igenom helt.
  • Lägg betorna i en ugnssäker form.
  • Smält smöret och pensla betorna rikligt med smör. Strö över salt, ströbröd och finhackade valnötter och baka i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.
  • Tips: Passar riktigt bra med fetaost till!

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search