Hasselbacksrödbetor
Hasselbacksrödbetor är det perfekta tillbehöret när du vill imponera med något enkelt men elegant. Ugnsrostade med smör och hackade valnötter får de en vacker yta och en djup, söt smak. Ett färgstarkt och smakrikt alternativ till den klassiska varianten med potatis.

Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 burk Felix hela rödbetor
- 50 g smör
- 1 tsk salt
- 0,5 dl ströbröd
- 0,5 dl valnötter, finhackade
RECEPT
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Häll av rödbetorna ordentligt och skär i ca 3 mm tunna skivor, men så de fortfarande håller ihop i botten. Du kan lägga betorna i en sked medan du skivar för att inte råka skära igenom helt.
- Lägg betorna i en ugnssäker form.
- Smält smöret och pensla betorna rikligt med smör. Strö över salt, ströbröd och finhackade valnötter och baka i ugnen i ca 15 minuter, eller tills de fått fin färg.
- Tips: Passar riktigt bra med fetaost till!