Grillad laxbowl med jordgubbssalsa och asiatisk dressing

Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
Marinerad lax
- 600 g laxsida, med skinn
- 2 msk sesamolja
- 2 msk soja
- 0.5 st lime
Jordgubbssalsa
- 250 g färska jordgubbar
- 2 st salladslökar
- 0.5 kruka färsk mynta
- 0.5 st lime
Övriga ingredienser
- 4 dl sushiris (eller valfritt ris)
- 250 g sugarsnaps
- 0.5 gurka
- 2 msk svarta sesamfrön
- Felix asiatiska dressing
- salt
RECEPT
- Blanda ihop sesamolja, soja och pressad lime till laxen.
- Lägg laxen i en skål eller form och häll över marinaden. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar, vänd runt efter halva tiden.
- Tänd grillen och koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
- Finhacka jordgubbar och mynta, strimla salladslöken, pressa över limen, och rör ihop till en sGrilla laxen på indirekt värme, med skinnsida ner på ett fisknät eller en plåt. Grilla i ca 25 min, tills laxen blivit ljusrosa på ytan och faller isär när du skrapar på den.alsa. Skär gurkan i tunna skivor.
- Lägg riset i en djup tallrik. Toppa med grillad lax, jordgubbssalsa, sugarsnaps och gurka. Ringla över dressing, samt strö över sesamfrön och några myntablad.