Grillad laxbowl med jordgubbssalsa och asiatisk dressing

Portioner 4
Tillagningstid 40 mins

INGREDIENSER

Marinerad lax

  • 600 g laxsida, med skinn
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 0.5 st lime

Jordgubbssalsa

  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 st salladslökar
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 0.5 st lime

Övriga ingredienser

  • 4 dl sushiris (eller valfritt ris)
  • 250 g sugarsnaps
  • 0.5 gurka
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • Felix asiatiska dressing
  • salt

RECEPT

  • Blanda ihop sesamolja, soja och pressad lime till laxen.
  • Lägg laxen i en skål eller form och häll över marinaden. Låt marinera i kylen i minst 2 timmar, vänd runt efter halva tiden.
  • Tänd grillen och koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  • Finhacka jordgubbar och mynta, strimla salladslöken, pressa över limen, och rör ihop till en sGrilla laxen på indirekt värme, med skinnsida ner på ett fisknät eller en plåt. Grilla i ca 25 min, tills laxen blivit ljusrosa på ytan och faller isär när du skrapar på den.alsa. Skär gurkan i tunna skivor.
  • Lägg riset i en djup tallrik. Toppa med grillad lax, jordgubbssalsa, sugarsnaps och gurka. Ringla över dressing, samt strö över sesamfrön och några myntablad.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}