Fyllda korvbröd med köttbullar i tomatsås och citronmajo som topping
Testa köttbullar i korvbröd! Så självklart och så gott. Här har vi börjat med vitlökssmör i korvbröden och fyllt på med köttbullar i härlig tomatsås, och slutligen toppat med egengjord citronmajo. Så gott och så enkelt! Ett snabbt och enkelt middagstips som barnen garanterat kommer gilla.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 st korvbröd
- 1 paket Felix delikatessköttbullar med grönsaker
Citronmajo
- ½ dl majonnäs
- ½ dl matyoghurt
- 1 tsk pressad citronsaft
- ½ st citron (zest)
- Salt
Tomatsås
- 400 g krossade tomater
- ½ st gul lök
- 2 st vitlöksklyftor
- 1 msk tomatpuré
- 1 tsk socker
- 1 st grönnsaksbuljongtärning
- Salt & Peppar
TIllbehör
- 2 msk hackad bladpersilja
- 2 msk vitlökssmör (färdigköpt eller hemgjort)
- 75 g riven mozarella
RECEPT
- Sätt ugnen på 200°
Citronmajo
- Blanda ihop ingredienserna till citronmajon. Smaka av med salt. Häll upp i sprits/plastpåse.
Köttbullar i tomatsås
- Finhacka gul lök.
- Skiva vitlök.
- Stek köttbullarna i stekpanna med lite matfett.
- Addera gul lök, vitlök och tomatpuré i stekpannan. Stek i några minuter.
- Häll i krossade tomater, socker, samt buljongtärning. Blanda runt och låt sjuda på låg värme i ca 15 min. Smaka av med salt.
Fyllda korvbröd
- Bre korvbröden med vitlökssmör invändigt.
- Fyll varje korvbröd med sex st köttbullar i tomatsås.
- Toppa med riven mozzarella.
- Ställ in dem på en plåt i ugnen i ca 10 min – tills osten blivit gyllene.
- Toppa med citronmajo och strimlad persilja.