Frasiga kroketter med sparris, brynt smör och getost
De här potatiskroketterna i gnocchi-stil steks gyllene och serveras med sparris, getost, mandlar och brynt smör. En perfekt rätt när du vill imponera utan krångel.

Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes mins
INGREDIENSER
- 300 g Felix Potatiskroketter
- 250 g grön sparris
- olja till stekning
- salt
- svartpeppar
- 50 g smör
- 200 g getost
- 50 g sötmandlar
- 0,5 citron, zesten
- 0,5 kruka färsk timjan
RECEPT
- Skär bort några centimeter av den nedre delen på sparrisen som kan vara torr. Skär sparrisen i mindre bitar.
- Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt potatiskroketter och stek i några minuter tills de fått gyllenbrun färg och frasig yta.
- Tillsätt sparris och stek i ytterligare några minuter. Krydda med lite salt och peppar. Dra av från värmen.
- Hacka mandlarna. Bryn smöret i en liten kastrull. Häll i mandlarna precis när smöret börjar lukta nötigt. Dra av från värmen så fort smöret blivit brynt.
- Dela getosten i mindre bitar.
- Lägg upp kroketterna och sparrisen på tallrikar och toppa med getost, timjan, citronzest och det brynta smöret med mandlar.