Frasiga kroketter med sparris, brynt smör och getost

De här potatiskroketterna i gnocchi-stil steks gyllene och serveras med sparris, getost, mandlar och brynt smör. En perfekt rätt när du vill imponera utan krångel.
Tallrik med potatiskroketter, sparris, getost, brynt smör och mandlar.
Portioner 4
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

  • 300 g Felix Potatiskroketter
  • 250 g grön sparris
  • olja till stekning
  • salt
  • svartpeppar
  • 50 g smör
  • 200 g getost
  • 50 g sötmandlar
  • 0,5 citron, zesten
  • 0,5 kruka färsk timjan

RECEPT

  • Skär bort några centimeter av den nedre delen på sparrisen som kan vara torr. Skär sparrisen i mindre bitar.
  • Hetta upp lite olja i en stekpanna. Tillsätt potatiskroketter och stek i några minuter tills de fått gyllenbrun färg och frasig yta.
  • Tillsätt sparris och stek i ytterligare några minuter. Krydda med lite salt och peppar. Dra av från värmen.
  • Hacka mandlarna. Bryn smöret i en liten kastrull. Häll i mandlarna precis när smöret börjar lukta nötigt. Dra av från värmen så fort smöret blivit brynt.
  • Dela getosten i mindre bitar.
  • Lägg upp kroketterna och sparrisen på tallrikar och toppa med getost, timjan, citronzest och det brynta smöret med mandlar.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search