Fyllda korvbröd med köttbullar i tomatsås och citronmajo som topping
Testa köttbullar i korvbröd! Så självklart och så gott. Här har vi börjat med vitlökssmör i korvbröden och fyllt på med köttbullar i härlig tomatsås, och slutligen toppat med egengjord citronmajo. Så gott och så enkelt! Ett snabbt och enkelt middagstips som barnen garanterat kommer gilla. 

Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 4 st korvbröd
 - 1 paket Felix delikatessköttbullar med grönsaker
 
Citronmajo
- ½ dl majonnäs
 - ½ dl matyoghurt
 - 1 tsk pressad citronsaft
 - ½ st citron (zest)
 - Salt
 
Tomatsås
- 400 g krossade tomater
 - ½ st gul lök
 - 2 st vitlöksklyftor
 - 1 msk tomatpuré
 - 1 tsk socker
 - 1 st grönnsaksbuljongtärning
 - Salt & Peppar
 
TIllbehör
- 2 msk hackad bladpersilja
 - 2 msk vitlökssmör (färdigköpt eller hemgjort)
 - 75 g riven mozarella
 
RECEPT
- Sätt ugnen på 200°
 
Citronmajo
- Blanda ihop ingredienserna till citronmajon. Smaka av med salt. Häll upp i sprits/plastpåse.
 
Köttbullar i tomatsås
- Finhacka gul lök.
 - Skiva vitlök.
 - Stek köttbullarna i stekpanna med lite matfett.
 - Addera gul lök, vitlök och tomatpuré i stekpannan. Stek i några minuter.
 - Häll i krossade tomater, socker, samt buljongtärning. Blanda runt och låt sjuda på låg värme i ca 15 min. Smaka av med salt.
 
Fyllda korvbröd
- Bre korvbröden med vitlökssmör invändigt.
 - Fyll varje korvbröd med sex st köttbullar i tomatsås.
 - Toppa med riven mozzarella.
 - Ställ in dem på en plåt i ugnen i ca 10 min – tills osten blivit gyllene.
 - Toppa med citronmajo och strimlad persilja.