Frasig smördegspizza med äpple och kanel
En fantastiskt enkel och familjevänlig efterrätt som du svänger ihop på bara några minuter. Den frasiga smördegen toppas med äppelmos, tunna äppelskivor, kanel och socker och blir ännu godare med en kula glass vid servering.

Portioner 4 port
Tillagningstid 25 minutes mins
INGREDIENSER
- 1 smördeg
- 1-2 dl Felix Äpplemos
- 25 g smör
- 1 tsk malen kanel
- 1 msk strösocker
- 2-3 äpplen
- 1 dl sötmandel, hackad
- vaniljglass, till servering
RECEPT
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Lägg ut smördegen på en plåt täckt med bakplåtspapper.
- Smält smöret och blanda med kanel och socker.
- Bred ut äppelmoset över smördegen.
- Skär äpplet i tunna skivor och lägg ut över äpplemoset. Pensla på kanelsmöret på äpplena och strö över hackad mandel.
- Sätt in plåten i ugnen i ca 15 minuter tills äppelpizzan blivit gyllene och härlig till färgen.
- Sliza upp och servera med en kula glass.