Risgröt brûlée med julsmak
Julens enklaste och godaste dessert! Len risgröt smaksatt med apelsin och julkryddor får ett knäckigt lager av bränt socker på toppen. En festlig variant på klassikern Ris à la Malta – busenkel att göra men lyxig nog för julbordet.

Portioner 4 port
Tillagningstid 15 minutes mins
INGREDIENSER
- 500 g Felix risgröt
- 50 g vit choklad
- 1 apelsin, zesten
- 0,5 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen kardemumma
- 1 dl grädde
- 1 dl strösocker
RECEPT
- Häll upp gröten i en bunke. Riv ner den vita chokladen och apelsinzesten i bunken. Krydda med kanel och kardemumma och blanda ihop ordentligt.
- Vispa grädden och vänd ner i gröten. Häll upp i små portionsskålar.
- Strö ett rejält lager socker jämnt över ytan. Använd en brûléebrännare för att karamellisera sockret till gyllene färg. Servera på en gång.