Mac ’n cheese med köttbullar, vitlök och spenat
En krämig macaroni and cheese med vitlök, spenat och smakrik cheddar tillsammans med saftiga små köttbullar. En lättlagad vardagsfavorit som hela familjen kommer att älska.

Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes mins
INGREDIENSER
- 300 g makaroner
- 2 msk smör
- 1 klyfta vitlök
- 1,5 msk vetemjöl
- 4 dl mjölk
- 300 g cheddarost, riven
- 1 gul lök
- 70 g spenat
- 0,5 dl ströbröd
- salt
- peppar
Servering
- 420 g Felix små delikatessköttbullar
- Felix tomatketchup osötad
RECEPT
- Sätt ugnen på 225 grader och smörj en gratängform med smör.
- Koka makaronerna enligt anvisningar på förpackningen, men låt de gå 2 minuter kortare än anvisat.
- Hacka lök och vitlök.
- Smält smöret i en kastrull tillsammans med vitlöken, tillsätt vetemjölet och vispa ihop. Späd med mjölken och låt koka ihop till en helt slät sås. Smaka av med salt och peppar. Ställ åt sidan tills vidare.
- Häll av pastan men spara lite vatten i botten på kastrullen, ca 0,5 dl. Häll tillbaka pastan i kastrullen och rör ner spenaten medan pastan fortfarande är varm. Tillsätt löken, såsen och 2/3 av den rivna osten. Salta och peppra.
- Häll över pastan i gratängformen och strö över resten av osten tillsammans med lite ströbröd. Gratinera i ugnen i ca 20 minuter eller tills det fått fin färg.
- Stek under tiden köttbullarna tillsammans med lite smör i en stekpanna.
- Servera tillsammans med en klick Felix osötad ketchup.