Våfflade potatiskroketter med lyxig topping

Bjud på något nytt till minglet! De här snittarna görs av frasiga potatiskroketter som gräddas i våffeljärn och toppas med lyxiga smaker som smetana, Västerbottensost, rom och räkor.
Snittar gjorda av våfflade potatiskroketter med topping av smetana, räkor, rom och dill.
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Topping med rom

  • 1 dl smetana
  • 1,5 dl Västerbottensost
  • salt
  • peppar
  • 1 burk stenbitsrom
  • färsk dill, till garnering

Topping med räkor

  • 1 dl smetana
  • 0,5 citron, zesten
  • salt
  • 15 skalade räkor
  • 1 rödlök, finhackad
  • färsk dill, till garnering

RECEPT

  • Tina potatiskroketterna.

Topping med rom

  • Finriv osten och blanda med smetana. Smaka upp med lite salt och peppar.

Topping med räkor

  • Vispa upp smetana och smaka upp med lite rivet citronskal, några droppar citronsaft och lite salt. Finhacka rödlöken.

Servering

  • Värm och smöra våffeljärnet. Lägg ner 6 kroketter i våffeljärnet och tryck till. Grädda tills de fått en frasig yta. Salta kroketterna lite.
  • Toppa hälften av kroketterna med västerbottenskräm, lite rom och färsk dill.
  • Toppa resterande kroketter med citronsmetana, en räka, finhackad rödlök och färsk dill. Servera på en gång.

Dela

{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.singularReviewCountLabel }}
{{ reviewsTotal }}{{ options.labels.pluralReviewCountLabel }}
{{ options.labels.newReviewButton }}
{{ userData.canReview.message }}
tallrik med köttbullar och spagetti
Hela sortimentet
Felix ketchup och spagetti och köttbullar
Ketchup & chilisås
Dressing & sås
Inlagda grönsaker, smörgåsgurka, bostongurka, skivade rödbetor - Felix
Inlagda grönsaker
Felix potatisbullar på tallrik med rårörda lingon
Sylt & äppelmos
Skål med Felix pommes chips, ketcgup, picklad rödlök, dressing.
Potatis
Mat för många
Felix enportionsrätt med pasta pomodoro med ricotta
Mat för en
Search