Våfflade potatiskroketter med lyxig topping
Bjud på något nytt till minglet! De här snittarna görs av frasiga potatiskroketter som gräddas i våffeljärn och toppas med lyxiga smaker som smetana, Västerbottensost, rom och räkor.

Tillagningstid 30 minutes mins
INGREDIENSER
- 30 st Felix Potatiskroketter
- smör, till gräddning
Topping med rom
- 1 dl smetana
- 1,5 dl Västerbottensost
- salt
- peppar
- 1 burk stenbitsrom
- färsk dill, till garnering
Topping med räkor
- 1 dl smetana
- 0,5 citron, zesten
- salt
- 15 skalade räkor
- 1 rödlök, finhackad
- färsk dill, till garnering
RECEPT
- Tina potatiskroketterna.
Topping med rom
- Finriv osten och blanda med smetana. Smaka upp med lite salt och peppar.
Topping med räkor
- Vispa upp smetana och smaka upp med lite rivet citronskal, några droppar citronsaft och lite salt. Finhacka rödlöken.
Servering
- Värm och smöra våffeljärnet. Lägg ner 6 kroketter i våffeljärnet och tryck till. Grädda tills de fått en frasig yta. Salta kroketterna lite.
- Toppa hälften av kroketterna med västerbottenskräm, lite rom och färsk dill.
- Toppa resterande kroketter med citronsmetana, en räka, finhackad rödlök och färsk dill. Servera på en gång.