Go Back
+ servings

Snabb jordgubbstårta med maräng och vit choklad

Färdiga marängbottnar gör det enkelt att trolla fram en riktigt festlig jordgubbstårta. Varva bottnarna med krämig grädde med vit choklad, mixade jordgubbar och frisk äppelmos.
Somrig jordgubbstårta med marängbottnar, grädde, vit choklad och äpplemos toppad med färska jordgubbar.
Portioner 8 port
Tillagningstid 15 minutes

INGREDIENSER

  • 3-4 marängbottnar
  • 5 dl vispgrädde
  • 3 dl Felix Äpplemos
  • 1 l jordgubbar
  • 200 g vit bakchoklad, riven

RECEPT

  • Vispa grädden, riv chokladen och mosa ca hälften av jordgubbarna i en mixer. Vänd försiktigt ned den rivna chokladen i grädden.
  • Varva marängbottnar, mixade jordgubbarna, vispgrädde och äppelsylt. Den vita chokladen ger en lyxig smak till grädden och äppelsylten ger en somrig friskhet till tårtan!Skapa anteckning

Dela