Go Back

Smördegssnurror till julminglet

Bjud på ljuvligt enkla smördegssnurror som gör succé på både julfesten och glöggminglet. En sats fylls med äpple, ädelost och valnötter, medan den andra får en krämig kombination av lingon, brie och mandel. Två olika varianter men lika goda!
Tallrik med två varianter av smördegssnittar gjorda på äpple och ädelost samt lingon och brie.

INGREDIENSER

Lingon & brie

Äpple & ädelost

Till servering

  • 1 ägg, till pensling
  • färsk timjan, till garnering

RECEPT

  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft.
  • Rulla ut smördegarna och bre ut tunt lager rårörda lingon på den ena och ett tunt lager äpplemos på den andra. Fördela brieosten över den med lingon och ädelosten över den med äpple. Strö över nötterna.
  • Rulla försiktigt ihop degen och skär till ca 15 rullar per smördeg.
  • Lägg snurrorna på en två plåtar med bakplåtspapper och pensla med ett uppvispat ägg.
  • Grädda mitt i ugnen ca 12 minuter. De ska bli krispiga och få fin färg.
  • Garnera med lite färsk timjan innan servering.

Dela