Go Back
+ servings

Dutch baby med kanel och äpple

En enkel och fantastiskt god ugnspannkaka som sväller upp i ugnen och blir fluffig och gyllene. Toppa med skivat äpple, kanel och en klick äppelmos för en värmande och lyxig frukost eller en snabb och härlig helglunch.
Stekpanna med Dutch Baby med kanel och äpple toppad med Felix äpplemos.
Portioner 4 port

INGREDIENSER

  • 1 msk smör
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 0,5 krm salt
  • 1 äpple

Servering

RECEPT

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Smält smöret i en stekpanna som kan värmas i ugnen, alternativt en pajform.
  • Vispa under tiden samman ägg, mjöl, mjölk och salt i en bunke. Häll upp smeten i stekpannan på det smälta smöret.
  • Halvera och skiva äpplet. Fördela skivorna ovanpå smeten i stekpannan.
  • Grädda i ungen i ca 10 minuter tills pannkakan blir alldeles fluffig och fin.
  • Servera med Felix äpplemos och kanel.

Dela