Morotsbullar

Morotsbullar med god rund smak! Gjorda på svenska morötter, röda linser, råris, majs och krämig ost. Fria från tillsatser och tillagade i Sverige.

Tillagning

Morotsbullarna blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst.
Stekpanna:
Stek morotsbullarna i lite olja på medelhög värme i ca 20 min.
Ugn:
Värm ugnen till 225°C. Lägg morotsbullarna i en ugnsfast form. Värm mitt i ugnen ca 15 minuter. Tänk på att värmen kan variera mellan olika spisar/ugnar och därmed tillagningstiden.

Näringsvärde

100 g per portion 100 g
Energi, kJ 900 900
Energi, kcal 220 220
Protein, g 8,3 8,3
Kolhydrater, g 21 21
Varav sockerarter, g 2,4 2,4
Fett, g 10 10
Varav mättat, g 1,6 1,6
Motsvarar som salt, g 0,9 0,9
Fiber 4,0 4,0

Innehåll

Morot (31 %), röda linser (25 %), råris, ÄGG, OST (6 %), majs (6 %), potatisflingor, majsstärkelse, äppeljuice, ärtprotein, lök, grönsaksbuljong (havssalt, rismjöl, socker, lök, morot, pumpa, kryddor (bl.a. gurkmeja, libbsticka, fänkål), solrosolja, svamp (champinjon, shiitake)), salt, kryddor (bl.a. bockhornsklöver, koriander, spiskummin, chilipeppar, vitlök), kryddextrakt. Stekta i rapsolja.