Bjud på en lättlagad men lyxig helgmiddag med frasig vegoschnitzel, vitlökspommes och en krämig gruyèrekräm. En perfekt kombination av knaprigt, krämigt och smakrikt som imponerar!
Pommes Criss Cut blir bäst om du tillagar dem direkt från djupfryst. Häll ut på en ugnsplåt och värm mitt i ugnen i ca 30-35 minuter eller tills de fått en fin färg. Rör gärna om efter halva tiden. Salta.
Hacka under tiden persilja, riv citronzest, riv gruyère och en klyfta vitlök. Blanda ihop till ett strössel.
Gruyèrekräm
Riv gruyèreosten och blanda med crème fraiche. Smaka av med citronsaft och salt.
Sallad
Skiva schalottenlök, gurka och sockerärter och blanda ihop till en sallad. Ringla över lite olja.
Servering
Tillaga schnitzlarna från fryst. Stek i olja på medelhög värme tills de fått fin stekyta på båda sidor och är genomstekta, ca 10-12 minuter.
Strö strösslet över pommesen och servera allt tillsammans.