Go Back
+ servings

Vegofärsbiffar med krossad potatis och parmesankräm

Servera saftiga vegetariska biffar med krossad potatis, persiljesallad, krämig parmesankräm och chilisås. En smakrik rätt som passar lika bra till vardag som till fest.
Tallrik med vegofärsbiffar med krossad potatis, parmesankräm och persiljesallad.
Portioner 4
Tillagningstid 35 minutes

INGREDIENSER

Krossad potatis

  • 8-12 potatisar, kokt
  • olja
  • salt
  • peppar

Biffar

Parmesankräm

  • 1 dl crème fraîche
  • 1 dl parmesanost, riven
  • peppar

Persiljesallad

  • 100 g persilja
  • 1 gurka
  • 2 salladslökar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk äppelcidervinäger

RECEPT

Krossad potatis

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Lägg den kokta potatisen på en plåt med bakplåtspapper. Tryck till potatisen med en sked så att den krossas. Ringla över olja och krydda med salt och peppar. Rosta potatisen i ugnen i ca 15 minuter.

Vegobiffar

  • Blanda vegofärs med chilisås, hackad rödlök, salt, peppar och vitlökspulver. Forma till biffar och stek i en panna tillsammans med smör eller olja tills biffarna fått fin färg.

Parmesankräm

  • Blanda crème fraiche med riven parmesan till en kräm. Smaka av med peppar.

Sallad

  • Hacka persiljan och skär gurkan i tärningar. Skiva salladslöken fint. Blanda allting och ringla över olja och lite äppelcidervinäger.

Tips

  • Det går bra att göra receptet med vanlig vegofärs, med tillsätt då ett ägg så färsen håller ihop.

Dela