Go Back
+ servings

Lyxigt rotmos med ost och bacon

Rotmos kan vara hur lyxigt som helst! Fördela moset i små ugnsformar, toppa med en smakrik ost och gratinera till gyllene perfektion. Servera med knaperstekt bacon som förrätt eller som ett riktigt gott tillbehör till kyckling eller kött.
Portioner 4 port
Tillagningstid 25 minutes

INGREDIENSER

  • 1 förp bacon
  • 1 förp Felix rotmos
  • 1 dl smakrik riven ost
  • svartpeppar, nymalen
  • paprikapulver

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Sprid ut bacon på en plåt med bakplåtspapper. Stek baconet i ugnen i ca 10 minuter, eller tills det blivit knaperstekt.
  • Fördela rotmoset i fyra små ugnssäkra formar. Strö över riven ost och gratinera i ugnen i 10-15 minuter eller till dem fått fin färg.
  • Toppa rotmoset med nymalen svartpeppar och paprikapulver och stoppa ner några skivor bacon. Servera som förrätt eller till en fin köttbit!

Dela