Go Back
+ servings

Lättbakad lingonlimpa

Baka ett gott och smakrikt rågbröd utan krångel. Med filmjölk, lingonsylt, frön och torkad frukt får du en naturligt saftig limpa som snabbt rörs ihop och gräddas utan jästid. Tillsätt gärna lite vörtkrydda för en härlig smak som passar perfekt till julbordet.
Lingonlimpa med en uppskuren skiva på en skärbräda. En burk med Felix lingonsylt bredvid.
Portioner 1 bröd
Tillagningstid 50 minutes

INGREDIENSER

  • 2,5 dl dinkelmjöl
  • 2 dl rågmjöl
  • 1 dl solroskärnor
  • 0,5 dl pumpakärnor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk brödkrydda (eller vörtkrydda)
  • 1 dl russin
  • 3 dl filmjölk
  • 1 dl Felix rårörda lingon
  • 2 msk honung, flytande
  • blandade frön, till topping

RECEPT

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Blanda alla torra ingredienser och russin i en bunke.
  • Blanda ner filmjölk, rårörda lingon och honung.
  • Olja in en brödform och häll i degen. Toppa med lite pumpakärnor och solrosfrön.
  • Grädda mitt i ugnen ca 40 minuter.

Dela