Go Back
+ servings

Krämig kycklinggryta med smak av tomat och basilika

En lättlagad kycklinggryta som får extra smak av chilisås, soltorkade tomater och färsk basilika. Servera den med rostade rotfrukter för en riktigt god middag.
Tallrik med krämig kycklinggryta med soltorkade tomater, basilika och ugnsrostade rotsaker.
Portioner 4
Tillagningstid 35 minutes

INGREDIENSER

Rostade rotsaker

  • 2 morötter
  • 2 palsternackor
  • 8-12 delikatesspotatisar
  • olja
  • salt

Kycklinggryta

  • 500 g kyckling
  • olja, till stekning
  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 2 dl Felix chilisås osötad
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 100 g soltorkade tomater, i strimlor
  • 1 msk dijonsenap
  • 75 g bladspenat
  • 0,5 kruka färsk basilika, till topping

RECEPT

Rostade rotsaker

  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Skölj och skrubba rotsakerna rena. Skär i klyftor och lägg i en ugnssäker form. Ringa över olja, salta och rör om. Rosta i ugnen i ca 30 minuter eller tills de fått fin färg. Rör om några gånger under tiden.

Kycklinggryta

  • Skär kyckling i grytbitar och bryn i en stekpanna med höga kanter tillsammans med olja.
  • Skala och hacka lök och vitlök och tillsätt i pannan. Fräs tills löken mjuknat lite.
  • Slå över chilisås, matlagningsgrädde och smula ner en hönsbuljongtärning. Tillsätt soltorkade tomater och dijonsenap. Låt puttra tills kycklingen är genomkokt.
  • Smaka av med salt och peppar. Rör ner spenaten strax innan servering så att den mjuknar.
  • Servera med de rostade rotsakerna och toppa med basilika.

Dela