Go Back
+ servings

Köttbullar med mos, lingon och pressgurka

Köttbullar med potatismos, pressgurka och lingon är en älskad klassiker som aldrig går ur tiden. Gör allt från grunden eller ta hjälp av Felix färdiga favoriter om du behöver en genväg!
Tallrik med köttbullar, potatismos, llingon och pressgurka.
Portioner 4
Tillagningstid 40 minutes

INGREDIENSER

Potatismos

  • 1 kg potatis
  • salt
  • 2 dl grädde
  • 50 g smör
  • 2 krm vitpeppar
  • 0,5 krm muskot

Köttbullar

  • 500 g köttfärs (eller blandfärs)
  • 0,5 dl ströbröd
  • 1 ägg
  • 0,5 gul lök, finhackad
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • smör, att steka i

RECEPT

  • Skala potatisen, dela den i mindre bitar och koka den mjuk i lättsaltat i ca 15 minuter.
  • Blanda köttfärsen med ströbrödet, ägg, den hackade löken, kryddorna och forma sedan köttbullarna. Stek i smör på medelvärme i ca 3-5 minuter.
  • Häll av vattnet och pressa potatisen eller mosa med en stöt i kastrullen. Rör ner grädde och smör och rör tills moset är luftigt. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  • Servera köttbullarna och moset med Felix rårörda lingon och pressgurka som du hittar recept på här!

Dela