Go Back
+ servings

Köttbullar i röd curry med pak choi

Krämig röd curry med köttbullar, pak choi och nykokt ris blir en snabblagad favorit med massor av smak. En perfekt vardagsmiddag som för tankarna till Thailand, utan att du behöver stå i köket i timmar!
Tallrik med Felix köttbullar i en krämig sås av röd curry toppad med salladslök och thaibasilika serverat med ris.
Portioner 4 port
Tillagningstid 25 minutes

INGREDIENSER

  • 1 förp Felix Klassiska Köttbullar (700 g)
  • 1 pak choi
  • olja, till stekning
  • 800 ml kokosmjölk
  • 4 msk röd currypasta
  • 2 msk ingefära, riven
  • 1 citrongräs
  • 6 limeblad
  • 1 msk fisksås
  • 1 msk strösocker
  • 1 limefrukt, saften
  • 2 salladslökar
  • 1 kruka thaibasilika
  • salt
  • 4 port ris, till servering

RECEPT

  • Stek köttbullarna tills de fått en fin yta i en stor stekpanna med höga kanter. Lägg över på en tallrik.
  • Häll ner currypasta och riven ingefära i stekpannan och fräs en liten stund i olja. Slå över kokosmjölken och låt koka upp.
  • Banka och halvera citrongräs. Lägg i limeblad och citrongräs i pannan och smaka av med fisksås och strösocker. Låt koka upp och sjuda i 10 minuter.
  • Tillsätt köttbullarna och pak choy och låt koka tillsammans 2-3 minuter. Smaka av med salt och limesaft.
  • Skiva salladslöken.
  • Dra av pannan från värmen, ta upp citrongräset. Toppa grytan med salladslök och thaibasilika.
  • Servera med riset.

Dela