Go Back
+ servings

Korv med bröd med extra allt

Ge klassikern korv med bröd en rejäl uppgradering! Med osötad ketchup, senapsmajonnäs, picklad rödlök och rostad purjo blir det en smakfest som passar lika bra till lunch som till grillkvällen.
Korv med bröd toppad med Felix osötade ketchup, senapsmajonnäs, rostad purjolök och picklad rödlök.
Portioner 4
Tillagningstid 30 minutes

INGREDIENSER

Picklad rödlök

  • 1 rödlök
  • 0,5 dl ättiksprit 12 %
  • 1 dl strösocker
  • 2 dl vatten

Rostad purjolök

  • 1 purjolök
  • olja
  • salt

Senapsmajonnäs

  • 1,5 dl majonnäs
  • 2 msk dijonsenap

RECEPT

Picklad rödlök

  • Skala och skiva rödlöken tunt, gärna på mandolin. Blanda ättika, socker och vatten i en liten kastrull och låt koka upp. Rör om så allt socker löst sig och tillsätt sedan löken. Häll upp i en tättslutande burk och låt stå och dra fram till servering, men gärna någon timme.

Rostad purjolök

  • Sätt ugnen på 200 grader. Skiva purjolök och sprid ut på en plåt med bakplåtspapper tillsammans med olja. Strö över salt och rosta i ugnen tills löken fått fin färg och börjar bli krispig, ca 10-15 minuter. Ha lite koll så att den inte bränns och rör om på plåten några gånger under tiden.

Senapsmajonnäs

  • Blanda senap och majonnäs.

Servering

  • Grilla eller stek korven och servera med korvbröd, ketchup, senapsmajonnäs, picklad lök och rostad lök. Toppa eventuellt med lite färsk persilja om du önskar.

Dela