Go Back
+ servings

Julköttbullar med klassisk kryddpepparsmak

Inget julbord utan köttbullar. Det här receptet ger riktigt saftiga och smakrika julköttbullar kryddade med den traditionella kryddpepparn som sätter den rätta julsmaken. Perfekta att förbereda och värma på strax innan servering.
Fat med klassiska julköttbullar kantade med grönkålsblad.
Portioner 10 bufféportioner

INGREDIENSER

  • 1 dl grädde
  • 1 dl ströbröd
  • 2 ägg
  • 1 kg blandfärs
  • 1 gul lök, riven
  • salt
  • peppar
  • 0,5 tsk malen kryddpeppar
  • smör, till stekning

RECEPT

  • Blanda grädde, ströbröd och ägg i en bunke och låt svälla i 10 minuter. Blanda samman med köttfärs, lök, salt, peppar och kryddpeppar. Blanda försiktigt och inte för länge, då blir köttbullarna sega.
  • Rulla smeten till fina små köttbullar och hetta upp en stekpanna med smör.
  • Stek köttbullarna så de får fin yta. Stek genomstekta om du ska servera på en gång, annars kan du tillaga köttbullarna färdigt i ugnen precis innan servering.

Dela