Go Back
+ servings

Indisk halloumigryta

Skål med indisk halloumigryta med naanbröd.
Portioner 4
Tillagningstid 25 minutes

INGREDIENSER

Halloumigryta

  • 1 gul lök
  • 2 klyftor vitlök
  • 25 g smör, till stekning
  • 125 g körsbärstomater
  • 0,5 zucchini
  • 2 tsk hel kummin
  • 1 msk garam masala
  • 2 dl Felix tomatketchup osötad
  • 4 dl matlagningsgrädde
  • 70 g spenat
  • 2 halloumiostar
  • olja, till stekning
  • salt

Servering

  • 4 port ris, kokt
  • 2 dl cashewnötter, rostade
  • 2 naanbröd

RECEPT

  • Skala och hacka gul lök. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken försiktigt i smör i en kastrull tills det mjuknat.
  • Halvera tomaterna och skär zucchinin i halvmånar. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
  • Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
  • Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta.
  • Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen och smaka av med salt.
  • Servera med ris och naan. Toppa med lite rostade cashewnötter.

Dela