Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Indisk halloumigryta
Portioner
4
Tillagningstid
25
minutes
mins
INGREDIENSER
Halloumigryta
1
gul lök
2
klyftor
vitlök
25
g
smör, till stekning
125
g
körsbärstomater
0,5
zucchini
2
tsk
hel kummin
1
msk
garam masala
2
dl
Felix tomatketchup osötad
4
dl
matlagningsgrädde
70
g
spenat
2
halloumiostar
olja, till stekning
salt
Servering
4
port
ris, kokt
2
dl
cashewnötter, rostade
2
naanbröd
RECEPT
Skala och hacka gul lök. Skala och skiva vitlöken. Fräs löken försiktigt i smör i en kastrull tills det mjuknat.
Halvera tomaterna och skär zucchinin i halvmånar. Tillsätt tomater, zucchini och kryddorna i kastrullen och fräs ytterligare någon minut.
Tillsätt ketchup och matgrädde och låt koka ihop.
Tärna under tiden halloumin och stek i lite olja i en stekpanna tills osten fått en fin yta.
Rör ner den stekta halloumin och spenat i grytan och rör om tills spenaten mjuknat. Dra av från värmen och smaka av med salt.
Servera med ris och naan. Toppa med lite rostade cashewnötter.
Dela