Go Back
+ servings

Hemmagjord kycklingkebab i pitabröd

Gör en enkel och god kebab hemma med saftig kyckling i pitabröd. Med färdiga såser från Felix blir middagen snabb, smidig och full av smak!
Tallrik med kycklingkebab i pita med Felix såser och fefferoni.
Portioner 4

INGREDIENSER

  • 500 g kycklinglårfilé
  • 2 msk matolja
  • 3 msk kebabkrydda
  • 1 tsk salt

Tillbehör

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Blanda kycklinglårfilé, olja, kebabkrydda och salt i en bunke. Sprid ut i en ugnsform och grädda i 20 minuter. Kontrollera att kycklingen är genomstekt.
  • Strimla kycklingen i mindre bitar och vänd runt i såsen som bildats i ugnsformen.
  • Skiva grönsakerna. Värm pitabröden. Servera kycklingkebaben i pitabröd med grönsakerna och såserna.
  • Tips: Om du inte har kebabkrydda kan du enkelt blanda egen! Du blandar bara ihop 1 msk spiskummin, 2 tsk paprikapulver, 1 tsk vitlökspulver, 1 tsk oregano, 1 tsk timjan, 1 tsk gurkmeja, 1 krm kanel och 1 krm chilipulver. Gör dubbel sats och spara i en glasburk till nästa gång du blir sugen på kebab!

Dela