Go Back

Friterade cornichons med honungssmetana

Upplev en extra nivå av krisp med friterade cornichons som serveras med en sötsyrlig dipp på smetana och honung. En riktigt god kombo som garanterat imponerar!
Friterade cornichons i frityrkorg bredvid en skål med smetana och honung.
Tillagningstid 20 minutes

INGREDIENSER

Friterade cornichons

  • 15 Felix cornichons
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2,5 dl mjölk
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 ägg
  • 1 krm salt
  • 1 krm chilipulver
  • 4 dl pankoströbröd
  • 1,5 l frityrolja

Smetanadipp

  • 2 dl smetana
  • 1 msk flytande honung

RECEPT

Friterade cornichons

  • Lägg cornichonsen på hushållspapper och torka av dem noga.
  • Vispa ihop vetemjöl, mjölk, bakpulver, ägg, salt och chilipulver till en frityrsmet utan klumpar.
  • Häll upp panko i en djup tallrik.
  • Hetta upp oljan till 170 grader.
  • Doppa cornichonsen i frityrsmeten. Vänd den sedan i panko och fritera tills gyllene. Låt droppa av på ett galler.

Smetanadipp

  • Häll upp smetanan i en skål. Ringla över honung och dra med en sked så att det blir ett vackert mönster i dippen. Servera genast!

Dela