Go Back
+ servings

Fried pickles dipp med pommes chips

En riktigt god dipp med saltgurka, örter och stekt pankoströbröd som ger härlig crunch. Servera med krispiga pommes chips för ett snacks som är både enkelt och oemotståndligt gott.
Hand som dippar pommes chips i en skål med fried pickles dip.
Portioner 6
Tillagningstid 25 minutes

INGREDIENSER

Fried pickles dip

  • 2 dl pankoströbröd
  • 25 g smör
  • 200 g Felix hel saltgurka, ca 3-4 st
  • 200 g färskost
  • 2 dl gräddfil
  • 2 tsk lökpulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 krm strösocker
  • 1 klyfta vitlök
  • 2 msk lag från saltgurkan
  • 3 msk färsk dill, finhackad
  • 1 msk färsk gräslök, finhackad
  • salt
  • svartpeppar

RECEPT

  • Sätt ugnen på 225 grader varmluft. Häll upp Pommes Chips på en plåt och rosta krispigt, ca 25 minuter. Alternativt häll upp pommes chipsen i en airfryer och rosta på 180 grader i 20 minuter.
  • Smält smöret i en stekpanna och rosta försiktigt pankon i pannan. Krydda med lite salt och häll över i en skål för att låt svalna.
  • Finhacka saltgurka, dill och gräslök.
  • Blanda saltgurkan med färskost, gräddfil, torkade kryddor och lag från saltgurkan. Riv ner en klyfta vitlök och blanda ner hackad dill. Spara gräslöken till topping.
  • Rör ner hälften av pankon och smaka av med salt, peppar och en nypa socker. Lägg upp dippen i en djup tallrik och toppa med resterande panko och gräslök.
  • Servera med krispigt rostade pommes chips.

Dela