Go Back
+ servings

Cheeseburgare med Pommes Chips och Dipp

Ett härligt recept på saftig cheeseburgare med Pommes Chips att dippa i egengjord ramslöksmajjo och Felix Vitlökssås. Mums! Receptet är framtaget av @baraenkakatill i smarrigt samarbete med Felix.
Cheeseburgare med Pommes Chips, ramslöksmajonnäs, picklad rödlök och vitlöksdressing.
Portioner 4
Tillagningstid 45 minutes

INGREDIENSER

Ramslöksmajjo

  • 1,5 dl majonnäs
  • 15 g ramslök
  • 0,25 tsk salt

Cheeseburgare

  • 500 g högrevsfärs
  • salt
  • 4 skivor cheddarost
  • 4 hamburgerbröd

Övriga tillbehör

  • Felix vitlökssås
  • picklad rödlök
  • 2 st jalapeños

RECEPT

  • Sätt ugnen på 200 grader. Ställ in en plåt med Felix pommes chips i mitten av ugnen i ca 20 min, tills pommes chipsen är gyllene och frasiga.
  • Förbered ramslöksmajjon och hamburgarna under tiden pommes chipsen är i ugnen.

Ramslöksmajjo

  • Mixa majonnäs och ramslök med hjälp av en stavmixer och smaka av med salt.

Cheeseburgare

  • Blanda färsen med salt och forma fyra biffar. Stek eller grilla dem. Lägg på en skiva ost ovanpå varje hamburgerbiff i slutet av stekningen. Lägg hamburgarna i bröd och toppa med picklad rödlök och skivad jalapeño om så önskas.

Servering

  • Servera cheeseburgarna med ramslöksmajjo, Felix vitlökssås (eller någon annan sås ur sortimentet) och de varma pommes chipsen. Dippa i såserna och njut!

Dela