Go Back
+ servings

Asiatiska nudlar med grillspett och syrad morot

En tallrik med nudlar och grillspett på ett somrigt träbord, en flaska asiatisk dressing bredvid.
Portioner 4 portioner
Tillagningstid 50 minutes

INGREDIENSER

  • 2 morötter
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl äppelcidervinäger
  • 400 g nötkött
  • 250 g cocktailtomater
  • 400 g skogschampinjoner
  • 3 vårlökar
  • 0.5 förpackning böngroddar
  • Felix Asiatisk Dressing
  • 4 portioner äggnudlar
  • färsk koriander
  • olja
  • salt och peppar

RECEPT

  • Sätt igång grillen. Tiden det tarfå igång grillen är inte inkluderad i receptets tillagningstid.
  • Lägg 8-12 grillspett i blöt i 20 min.
  • Hyvla moroten till remsor och lägg i en burk.
  • Koka upp vatten och vinäger och häll över moroten. Låt stå under lock i minst 15 min.
  • Skär upp köttet i mindre bitar. Varva kött, tomat och svamp på grillspetten. Pensla sedan med olja, salta och peppra.
  • Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  • Strimla salladslöken. Blanda nudlarna med 1 dl asiatisk dressing, salladslök och böngroddar.
  • Grilla spetten tills köttet och grönsakerna fått fin färg.
  • Fördela nudlarna på tallrikarna, servera med grillspett, syrad morot, koriander och toppa med extra dressing.

Dela