Go Back
+ servings

Grillad laxbowl med jordgubbssalsa och asiatisk dressing

Bowls med sallad på ett somrigt träbord, en flaska asiatisk dressing bredvid.
Portioner 4
Tillagningstid 1 hour

INGREDIENSER

Marinerad lax

  • 600 g laxsida, med skinn
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk soja
  • 0.5 st lime

Jordgubbssalsa

  • 250 g färska jordgubbar
  • 2 st salladslökar
  • 0.5 kruka färsk mynta
  • 0.5 st lime

Övriga ingredienser

  • 4 dl sushiris (eller valfritt ris)
  • 250 g sugarsnaps
  • 0.5 gurka
  • 2 msk svarta sesamfrön
  • Felix asiatiska dressing
  • salt

RECEPT

  • Receptets angivna tillagningstid inkluderar inte marinering på minst 2 timmar och tiden det tar för grillen att bli redo.

Marinera lax

  • Blanda ihop sesamolja, soja och pressad lime till marinaden.
  • Lägg laxen i en skål eller form och häll över marinaden.
  • Låt marinera i kylen i minst 2 timmar, vänd runt efter halva tiden.

Laxbowl

  • Tänd grillen.
  • Koka riset i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen.
  • Gör jordgubbssalsan medan grillen blir varm och riset tillagas.
  • Grilla laxen på indirekt värme, med skinnsida ner på ett fisknät eller en plåt. Grilla i ca 25 min, tills laxen blivit ljusrosa på ytan och faller isär när du skrapar på den
  • Skär gurkan i tunna skivor.
  • Lägg riset i en djup tallrik. Toppa med grillad lax, jordgubbssalsa, sugarsnaps och gurka.
  • Ringla över Felix asiatiska dressing, samt strö över sesamfrön och några myntablad.

Jordgubbssalsa

  • Finhacka jordgubbar och mynta, strimla salladslöken och lägg i en skål.
  • Pressa över limen, och rör ihop allt till en salsa.

Dela