Veggie chipotle chilli

Tillagningstid
40

Portioner
4

Ingredienser

  • 200 g krossade tomater
  • 150 g kokta röda kidneybönor
  • 300 g svarta bönor
  • 0.75 dl tomatpuré
  • 3-4 st skalade potatisar i tärningar
  • 3-4 tärnade morötter, gärna både orange och gul
  • 0.5 dl olivolja
  • 0.5 hackad lök
  • 3-4 hackade champinjoner
  • 0.25 tärnad röd paprika
  • 1 msk hackad persilja
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk salt
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 msk kakaonibs
  • 0.5 tsk chipotlepasta
  • 0.5 klyfta vitlök
  • 1 krm guajilloflakes
  • 1 krm rökt paprikapulver
  • 1 krm chiliflakes
  • 0.5 krm spiskummin
  • 0.5 krm svartpeppar
  • 2-3 dl vatten maizena

Recept

Hetta upp olivolja i en gryta. Tillsätt potatis, lök, svamp, paprika, morot, bönor och vitlök. Rör om. Späd med ca 2 dl vatten och låt koka några minuter.

Häll på japansk soja, buljong, tomatpuré, kakaonibs och krossad tomat samt alla kryddor.

Låt koka ihop till en mustig chiligryta tills rotfrukterna är mjuka och smaka eventuellt av med mer kryddor. Red av grytan med maizena för önskad konsistens.

Blanda i hackad persilja.

Hinner du inte själv med att stå i köket och laga rätten? Den finns naturligtvis som en färdig Felixprodukt i din butik.