Siri Barjes Sunday gravy

Testa Siris recept tillsammans med Felix Vegetariska Delikatessbullar gjorda på vete och ärta. Delikatessbullarna är otroligt goda, aptitligt små och perfekta att ha på lut i frysen för att kunna göra en snabb och förenklad sunday gravy. Sunday gravy är helt enkelt långkokt tomatsås med massor av kött och pasta. Självklart är inget kött med här! Bara delikatessbullarna som har så mycket som 80% lägre klimatpåverkan än köttbullar av svenskt kött, men med samma goda smak.

Ingredienser

  • 2 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 liten grovt riven morot
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 burk krossade tomater
  • Vegetariska Delikatessbullar
  • Salt och peppar

Recept

Stek lök, morot och vitlök glansig i oljan.

Tillsätt tomatpuré och stek i 2 min.

Häll på krossade tomater och låt det koka i hop i ca 30 min tills såsen känns tjock.

Salta och peppra. Stek Felix Vegetariska Delikatessbullar i olja, direkt från frysen, tog ca 7 min!

Koka pasta och blanda ner den nykokt pasta i tomatsåsen toppa med delikatessbullarna och riven parmesan.