Huvudrätt

Vegetariska Delikatessbullar, syrliga primörer,
sauce de la ketchup, mousse de pommes de terre
och skivad cornichon salée.

…alltså: vegetariska Delikatessbullar med potatismos och ketchup!

Portioner
4

Ingredienser

Recept

Börja med att skala och skiva löken. Stek på låg värme i hälften av oljan. När löken har blivit ordentligt karamelliserad så tillsätt ättika och lite salt. Blanda i ketchupen och rör om till en chutney.

Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten. Smält smöret tillsammans med mjölken, det ska bli varmt, men inte koka. Häll av vattnet och låt sedan potatisen ånga av lite inna du mosar den tillsammans med smör och mjölk. Smaka av med salt.

Dela saltgurkan och stek i torr panna tills den får lite yta. Det förändrar smaken på gurkan och går utmärkt att göra även med färsk gurka.

Stek de Vegetariska Delikatessbullarna i resterande olja och servera tillsammans med mos, chutney och saltgurka.

Psst!

För den som älskar ketchup går det såklart finemang att äta den direkt som den är, utan att blanda i karamelliserad lök.

Om du, som på bilderna, vill garnera lite extra så lägg till ett par späda blad av krasse.