Förrätt

Roulette brulé de pommes de terre, handplockade
röda skogsbär, krispig chou frisé och vitkål caramélisé.

…eller som vi på Felix hade sagt: potatisbulle med lingon!

Portioner
4

Ingredienser

Recept

Tina potatisbullarna så att de blir mjuka. Under tiden så blandar du de rårörda lingonen med lite nymald svartpeppar, det ska smaka peppar men inte ta över.

Dra av bladen från grönkålen och gnid/massera bladen med hälften av oljan och lite salt. Rosta sedan i ugn på 140–150°C tills de blir krispiga, brukar ta ca 15–20 min beroende på vilken ugn man använder.

Skär en medelstor klyfta vitkål på ca 200 g och stek i torr panna på medelhög värme tills den blivit lite bränd på undersidan. Det är viktigt att inte flytta runt kålen för mycket utan låta den ligga stilla för att få en bra yta. Avsluta sedan i ugn på 180°C i 5-10 min för att den ska bli lite mjuk.

Stek/grädda de tinade potatisbullarna i våffeljärn penslat med resterande olja. Om du inte har ett våffeljärn så går det att steka i pannan, men ställ då en gryta ovanpå. Målet är att potatisbullarna ska bli tunna och härligt krispiga.

Vid servering delas kålen i fyra mindre delar. Potatisbullen och vitkål (med den brända sidan upp) läggs mitt på tallriken. Sprid sedan ut rårörda lingon och avsluta med grönkålschipsen på toppen.

Tips

Självklart kan de allra minsta välja att äta potatisbullar med lingon och utan kål, anpassa efter vad som passar ditt hushåll.

Om du, som på bilderna, vill garnera lite extra så lägg till ett par späda blad av vattenkrasse.